cimlap info árak kapcsolat

CD és DVD gyártás

Koncertvideók készítése

Festmények, Falfestmények

Dürer Stúdió - próbatermek

 

Minőségi képet, csak minőségi szkennerrel kaphatunk. Ezért NIKON filmszkennert használunk (Coolscan 5000ED), melyet kifejezetten 35 mm-es filmek digitalizálására terveztek (rollfilmhez: Coolscan 8000ED), s a világ talán legjobb ilyen célú készüléke. A hagyományos, relatíve olcsó lapszkennerek, filmszkennerek, egyszerűen nem rúghatnak mellette labdába.
Nikon negatív és dia film szkenner
Ugyan adott a lehetőség a képeknek akár szkennelés előtti, a Nikon rendszerén belüli korrekciójára, de ez rengeteg időt emészthet fel, ha a maximumot akarjuk kihozni belőle. Ezért a megrendelőink kreativitására alapozva inkább a nyers szkennelt képek otthoni feldolgozását javasoljuk, saját maguknak nem kell munkadíjat fizetni...
Az alapformátumunk a legtöbb ilyen igényt messzemenőkig kielégíti: 4000 dpi, RAW, RGB, 24 bit, karcmentesítés. Egy ilyen 24 megapixeles kép már a negatív teljes felbontását mutatja, a film szemcsézettsége jól látható, a képkivágásnál is nagy szabadságot ad. A jó utómunkához persze megfelelő szoftver is szükséges: pl. Aperture, LightRoom, Capture NX2, Bibble Pro, Photoshop, Noise Ninja, Neat Image. Nagyon hardcore versenyzők megkaphatják a tiszta szkennerfájlt is, mindenféle profilok nélkül...
szoftverek szkennelt kép feldolgozásához

Azért ha nem boldogulna, természetesen számíthat ránk!

Aki hozzánk fordul, nyilván nem most találkozott először Leica kisfilmmel, diával. Tudja hogyan kell tárolni, ápolni, és ez a helyes ápolás a jó másolat alapfeltétele. A helyesen tárolt, tiszta, jó állapotú, pontosan exponált filmről a szkennelt kép jó eséllyel szintén szép lesz. Hajlott, vetemedett, sérült perforációjú, alul- vagy túlexponált, piszkos filmből nem könnyű jó eredményt kihozni, ezért az ilyesmi más díjazás alá fog esni, és csak külön kérésre végezzük el.
A filmet tekercsben vagy 2-6 kockás csíkokban, a diakockákat üveg nélküli szervízkeretben kérjük. Portalanítjuk, szkenneljük, a kapott fájlokat lemezre írjuk, vagy szerverünkről letölthetők. (Az ftp szerver adatait emailben küldjük meg.)

film és dia szkennelés

Ha nem tudja pontosan mi szükséges a kívánt eredményhez, hívjon minket, küldjön emailt, s együtt kialakítjuk az Önnek legideálisabb megoldást.